GELECEĞİ YAZAN KADINLAR PROJESİ'NİN 2. ETAP MENTÖRLÜĞÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Geleceği Yazan Kadınlar Projesine Mentörlük

İşletme ve Yönetim Bilimleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gonca Telli 16. Eylül. 2017 tarihinde TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Turkcell işbirliğinde başlatılan Geleceği Yazan Kadınlar Projesi’nin 2. Etap mentörlüğünü gerçekleştirdi.

Projenin  amacı kadınları yazılım konusunda eğiterek, mobil uygulamalar geliştirmelerine destek olmak, kadınların bu alanlardaki istihdam kapasitesini ve girişimciliğini artırmaktır.

Projenin hedef grubu; Lise mezunu, üniversite öğrencisi veya üniversite  mezunu olan, mobil teknoloji endüstrisinde çalışmak veya mobil teknolojileri kullanarak iş fikrini hayata geçirmek isteyen 18 yaş üzerindeki kadınlardır.

Başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar Android uygulama geliştirme eğitimleri hem çevrimiçi olarak hem de projenin düzenlendiği illerde sınıf içi verilmiştir. Eğitimlere ek olarak öğrencilere teknik danışmanlık ve proje danışmanlığı verilmektedir.

Eğitimleri takiben katılımcılara 1,5 aylık proje geliştirme süresi verilmiş ve dileyen katılımcılar ekip oluşturarak projelerini hazırlamaktadırlar. Bu projelerini de mentör görüşleriyle geliştirmişlerdir.

Katılımcılar önce eğitim aldıkları illerde projelerini sunacak ve her ilin birinci ekibi belirlenerek İstanbul’da düzenlenecek final buluşmaya katılmaya hak kazanacaktır.

İstanbul’da TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ,Turkcell Genel Müdür'ü Kaan Terzioğlu ve TOBB Kadın Girişimciler Kurul Başkanı Evrim Aras’ın da olduğu büyük jüriye sunum yapacak 15 ekipten kazananlar 10 ekip ödül almaya hak kazanacaktır.